ΛΑΧΑΝΙΑ

Λαχανιά

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 λάχανο μεσαίο
  • μισό κουτάκι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2-3 πιπερίτσες τσίλι (τις μικρές τις αποξηραμένες.Αν έχετε μεγάλη βάλτε μία)
  • 1 κουταλιά κοφτή της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το λάχανο σε λίγο πιο χοντρά κομμάτια από αυτά που χρησιμοποιούμε για τη σαλάτα και το πλένουμε.
  2. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε δόσεις το λάχανο μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του (το λάχανο χρειάζεται αρκετό λαδάκι ,αν δείτε ότι το «πίνει» μη διστάσετε να ρίξετε λίγο ακόμη).
  3. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα ,ρίχνουμε τις πιπερίτσες και το χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν με το λάχανο.
  4. Γεμίζουμε με νερό μέχρι να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το λάχανο ,αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μεσαία θερμοκρασία.
  5. Αν αφού μαλακώσει και μαγειρευτεί το λάχανο δούμε ότι έχει ακόμη αρκετό νεράκι βράζουμε στο πιο δυνατό με ανοιχτό καπάκι για περίπου 5 λεπτά.
  6. Αν σας αρέσουν τα καυτερά στο σερβίρισμα μπορείτε να το πασπαλίσετε με λίγο μπούκοβο.

 

Είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο φαγητό που ταιριάζει μ ετο κρύο!

Μπορείτε να το κάνετε και με κομμάτια χοιρινού μέσα, σοτάροντάς τα πρώτα και μετά ακολουθώντας την παραπάνω συνταγή!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.