ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1/2 κιλό αμύγδαλα
- 2 κουβερτούρες
- 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 2 κουταλιές κονιάκ (μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε χυμό πορτοκάλι)
- τρούφα για το τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη (αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε πιο χοντροκομμένα).
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες και σε άλλο κατσαρολάκι το βούτυρο.
- Στο κατσαρολάκι με το λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις κουβερτούρες, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
- Όταν κρυώσει το μείγμα, το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε πάνω στην τρούφα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.
Από τα πιιο νόστιμα τρουφάκια που έχετε δοκιμάσει!!!
Μπορείτε επίσης να τα επικαλύψετε με λιωμένη κουβερτούρα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.