Τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1/2 κιλό αμύγδαλα
  • 2 κουβερτούρες
  • 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 2 κουταλιές κονιάκ (μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε χυμό πορτοκάλι)
  • τρούφα για το τύλιγμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη (αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε πιο χοντροκομμένα).
  3. Λιώνουμε σε  μπεν μαρί τις κουβερτούρες και σε άλλο κατσαρολάκι το βούτυρο.
  4. Στο κατσαρολάκι με το λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις κουβερτούρες, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
  5. Όταν κρυώσει το μείγμα, το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε πάνω στην τρούφα.
  6. Διατηρούνται στο ψυγείο.

 

Από τα πιιο νόστιμα τρουφάκια που έχετε δοκιμάσει!!!

Μπορείτε επίσης να τα επικαλύψετε με λιωμένη κουβερτούρα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.