ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1/2 κιλό νιφάδες βρώμης
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι μέλι (να είναι ρευστό)
- 1 αυγό,ελαφρώς χτυπημένο
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1/3 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο αλάτι
- ξηροί καρποί της αρεσκείας σας( φουντούκια χοντροκομμένα,αμύγδαλα, ηλίοσπορος)
- αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας ( χουρμάδες,βερύκοκα ψιλοκομμένα)
- κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια αν είστε λάτρης της σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη , το ελαιόλαδο, το μέλι, το χτυπημένο αυγό και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή και κολλώδη ζύμη.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Βγάζουμε το ταψί κι αφού κρυώσει λίγο το κόβουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια.
Αφού κρυώσουν οι μπάρες μπορείτε να βουτήξετε τη μία τους πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα!