ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 40 -50 κομμάτια)
- 200 γρ. γάλα εβαπορέ
- 1/2 νεροπότηρο σπορέλαιο
- 1/2 νεροπότηρο βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 νεροπότηρο τριμμένο τυρί (πεκορίνο,κεφαλογραβιέρα)
- 1 φαρίνα κόκκινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το εβαπορέ, το λάδι και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το τυρί ,ανακατεύοντας καλά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 Βθμούς, στον αέρα.
- Πλάθουμε στρόγγυλα κουλουράκια ,κι αν θέλουμε βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι.
- Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Δε θέλουν ούτε μίξερ, ούτε κόπο!!!
Στη γεύση θυμίζουν κουρού και μπατόν σαλέ!