Αλμυρά κουλουράκια με τριμμένο τυρί

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 40 -50 κομμάτια)

  • 200 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1/2 νεροπότηρο σπορέλαιο
  • 1/2 νεροπότηρο βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 νεροπότηρο τριμμένο τυρί (πεκορίνο,κεφαλογραβιέρα)
  • 1 φαρίνα κόκκινη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το εβαπορέ, το λάδι και το λιωμένο βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το τυρί ,ανακατεύοντας καλά.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 Βθμούς, στον αέρα.
  5. Πλάθουμε στρόγγυλα κουλουράκια ,κι αν θέλουμε βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι.
  6. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

 

Δε θέλουν ούτε μίξερ, ούτε κόπο!!!

Στη γεύση θυμίζουν κουρού και μπατόν σαλέ!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.