ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ

Μους σοκολάτας με μπισκοτένια βάση

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 100 γρ. πτι μπερ
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 1 φακελάκι garni σαντιγι
  • 200 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το μπισκότο και τη σοκολάτα στο multi μέχρι να θρυμματιστούν.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με την πραλίνα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Βάζουμε το μείγμα μας σε ατομικά μπολάκια και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη μους.
  4. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τη σαντιγί και, αφού κρυώσει η σοκολάτα, την ενσωματώνουμε με μια μαρίζ και απαλές κινήσεις  για να μην πέσει ο όγκος της σαντιγί.
  6. Βάζουμε σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ποτήρια μας (μπορείτε φυσικά και με το κουτάλι να τα γεμίσετε).
  7. Διατηρούμε στο ψυγείο αλλά καλό είναι πριν καταναλωθούν να έχουν μείνει ενα μισάωρο εκτός ψυγείου.

 

Για πιο λουλουδάτο άρωμα μπορείτε να αρωματίσετε το γάλα της σαντιγι με ροδόνερο (ή ανθόνερο) και να στολίσετε τη μους με βρώσιμα ροδοπέταλα!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.