ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

Λουκανικοπιτάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 φλυτζάνα χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ σπορέλαιο
  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 4,5 φλυτζάνες αλεύρι (ή όσο σας πάρει μέχρι να έχετε μια ζύμη ευπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια)
  • λουκανικάκια κοκτέιλ
  • αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια γαβάθα βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά,το σπορέλαιο, τα αυγά και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη ,ελαφρώς μαλακή ,που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Παίρνουμε κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε με το χέρι σε κορδόνι και το τυλίγουμε γύρω από ένα λουκανικάκι.
  4. Αλείφουμε τα λουκανικοπιτάκια με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για περίπου 25 λεπτά( μέχρι να ροδίσουν).

 

Την ίδια ζύμη μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για τυροπιτάκια.

Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.

Είναι πολύ αφράτα και γευστικά!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.