soft chocolate cookies

Μαλακά Cookies Σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 170 γρ. δάκρυα σοκολάτας( ή κουβερτουρα κομμένη με μαχαίρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 Βαθμούς.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και τη βανίλια.
  4. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι ,ανακατεύουμε με σύρμα και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ.
  5. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  7. Σε ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μείγμα και το αποθέτουμε πάνω στο ταψί.
  8. Αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί με το ψήσιμο απλώνουν και δε θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.
  9. Ψήνουμε για 9 λεπτά ακριβώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Θυμίζουν πάρα πολύ τα αντίστοιχα του εμπορίου.

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.