Λαδένια Κιμώλου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ (περίπου) αλεύρι
  • 2-3 ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι,ρίγανη (δεντρολίβανο ,αν σας αρέσει η γεύση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χίαρό νερό και προσθέτουμε 1/2 κουτλάκι αλάτι,4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
  3. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου32 εκ και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε το μείγμαπάνω στη ζύμη.
  7. Περιχύνουμε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.

 

Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε και να δημιουργήσετε την ελληνική εκδοχή της πίτσας!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.