ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- μισό πακέτο κινόα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- μισό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μαϊντανός
- φρέσκος δυόσμος
- ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι(αν σας αρέσει πιο όξινο βάλτε 1 ή 1,5)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ήπια μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Σε μια μεγάλη γαβάθα βάζουμε την κινόα και όλα τα λαχανικά και τα αρωματικά μας ψιλοκομμένα.
- Σε ένα βαζάκι ή στο μούλτι ρίχνουμε περίπου μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο ,το χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Δοκιμάζουμε για την οξύτητα και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
- Ανακατεύουμε καλά να πάει το dressing σε όλη τη σαλάτα και απολαμβάνουμε!
Είναι μια πολύ υγιεινή και εύγεστη επιλογή.
Μπορείτε να τη φάτε ως συνοδευτικό πιάτων ή ως κυρίως γεύμα ,ιδίως το βράδυ!