Κριθαρότο θαλασσινών

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 4-5 πλοκάμια χταποδιού κομμένα σε φετάκια
  • μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες (διατηρείστε το κεφάλι για να δώσει έξτρα γεύση)
  • 1 σουπιά σε ροδέλες
  • 10 -15 μύδια ( καλύτερα με το κέλυφος,αλλά αν βαριέστε να το καθαρίζετε μπορείτε να πάρετε μόνο ψύχα)
  • 1 μεγάλη κούπα (γύρω στα 200-250 γρ )κριθαράκι μέτριο ή χοντρό ,ανάλογα με τα γούστα σας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ζωμό κότας (καλύτερα αυτόν που διατηρείται στο ψυγείο) διαλυμένο σε 1.200 ml ζεστό νερό (μπορεί και να μην το χρησιμοποιήσετε όλο)
  • 1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κριθαράκι και αφού αρχίσει να ξανθαίνει ρίχνουμε τα θαλασσινά (εκτός από τα μύδια) και το σκόρδο.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
  4. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό όπως κάνουμε στο ριζότο ,περιμένοντας να πιεί πρώτα τα υγρά για να προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού.
  5. Λίγο πριν ολοκληρωθεί, προσθέτουμε και τα μύδια ,τα οποία τα αχνίζουμε ξεχωριστά σε ένα τηγάνι με λίγο κρασί για ελάχιστα λεπτά.
  6. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε έξτρα αν χρειάζεται, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και ,αν θέλουμε ,πασπαλίζουμε με μαϊντανό!

Μπορείτε να βάλετε όποια θαλασσινά σας αρέσουν ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Αν πάρετε μύδια με κέλυφος πρέπει να τα πλύνουμε καλά με βουρτσάκι και να βγάλουμε κάποιες “κλωστες” που έχουν κολλημένες επάνω τους.

Είναι λίγο πιο χρονοβόρα η διαδικασία με τα μύδια, αλλά αξίζει τον κόπο!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.