ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 20 μύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας)
- λίγο λευκό κρασί
- μαϊντανός
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα μύδια από τις τρίχες που έχουν στο κέλυφος και τα πλένουμε καλά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια με όλα τα υλικά ,βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και κλείνουμε με καπάκι.
- Σε λίγα λεπτά (2-3) ανοίγουμε το καπάκι και βλέπουμε ποια έχουν ανοίξει.
- Τα κλειστά τα πετάμε.
- Τα βάζουμε σε γαβάθα και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα με θαλασσινά!
Τόσο εύκολο και τόσο γευστικό…δοκιμάστε το και με κυδώνια αν σας δοθεί η ευκαιρία!