ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 110 γρ (1/2 φλυτζάνι ) σπορέλαιο
- 220 γρ. (1 φλυτζάνι) ζάχαρη
- 240 ml (1 φλυτζάνι) χυμό πορτοκαλιού (η αυθεντική συνταγή έχει νερό, εγώ ήθελα να δώσω περισσότερο άρωμα)
- 1,5 κουταλιά ξύδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 1/2 φακελάκι baking
- 1 βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 210 γρ. ( 1,5 φλυτζάνι) αλεύρι
- λίγο αλάτι
- 1 κουβερτούρα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόδα, το κακάο,το baking ,τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και σιγά σιγά τα υλικά του μπολ και το ξύσμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρεξάκι ή ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα μικρό γιατί μου αρέσει να καταναλώνεται φρέσκο.Αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάστε τη δόση των υλικών).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (με οδοντογλυφίδα βλέπουμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας).
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και όταν είναι έτοιμο το κέικ την απλώνουμε από πάνω.
Αν θέλετε πιο υδαρές το γλάσο μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα και ενώ είναι ακόμη στο μπεν μαρί να προσθέσετε 1 κουταλάκι βιτάμ ,3 κουταλιές της σούπας νερό και 3 κουταλιές της σούπας άχνη.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και περιχύνετε το κέικ.