ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 4- 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα 8
- λίγο κόκκινο κρασί
- μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά πελτέ
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο(προαιρετικά,αλλά αν το βάλετε θα σας απογειώσει τη γεύση)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
- Καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε 8 μεγάλα κομμάτια .
- Σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις σουπιές.
- Αφού πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
- Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
- Κατόπιν ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τα μπαχαρικά μας, αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι(μισό φλιτζάνι).
- Περιμένουμε να πάρουν μια βράση και το χαμηλώνουμε στο 6.
- Σε μισή περίπου ώρα είναι έτοιμο.
Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμη.
Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να το συνοδέψετε με ρυζάκι.