ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 2 πακέτα έτοιμα σφολιατίνια (βρίσκονται στα μάρκετ μαζί με τα σαβαγιάρ και τα είδη ζαχαροπλαστικής)
- 1 λίτρο γάλα
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 50 γρ βούτυρο
- καραμελωμένα αμύγδαλα (στα μάρκετ, μαζί με τα παστέλια)
- αχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλαόυρ, το κακάο κοσκινισμένο και τα 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μην κολλήσει η κρέμα.
- Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε μεμβρανή στην επιφάνειά της ,για να μην πιάσει κρούστα και θα την χρησιμοποιήσουμε αφού κρυώσει.
- Σε ταψάκι ή πυρεξάκι απλώνουμε μια στρώση από τα σφολιατίνια ,από πάνω τη μισή κρέμα μαζί με χοντροκομμένα καραμελωμένα αμύγδαλα ,από πάνω άλλη μία στρώση σφολιατίνια ,την υπόλοιπη κρέμα και λίγα αμύγδαλα ακόμη.
- Τοποθετούμε στη συντήρηση (καλυμμένο με μεμβράνη) και όταν είναι να σερβίρουμε σπάμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια από πάνω και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Είναι απίστευτα εύκολο και ανάλαφρο γλυκάκι και σίγουρα θα κερδίσει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν την σοκολάτα !
Το αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι με μια παραλλαγή!!!
Ωωωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω