ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 2,5 φλιτζάνες αλεύρι αρχικά και θα χρειαστούμε και λίγο ακόμη(περίπου μισή φλυτζάνα) κατά τη διάρκεια του ζυμώματος
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1κουταλιά της σούπας μαργαρίνη soft
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 3/4 φλιτζάνας γάλα χλιαρό
- μερέντα
- φουντούκια ψιλοκομμένα
- αυγό για επάλειψη
- φιλέ αμυγδάλου προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα.
- Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα.
- Όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια μας σταματάμε το ζύμωμα.
- Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,1 – 1,5 ώρα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο ,όχι πολύ λεπτό.
- Το μισό φύλλο το αλείφουμε με μερέντα και από πάνω πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
- Το άλλο μισό το κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες ίσου πάχους.
- Τυλίγουμε τη μεριά που έχει μερέντα σε ρολό και παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και τις ακουμπάμε πάνω στο ρολό.
- Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
- Αλείφουμε το ψωμί μας με αυγό ,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή φουντούκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για περίπου 30 λεπτά( μπορεί και λιγότερο αν έχετε δυνατό φούρνο) ,μέχρι να ροδίσει.
Μπορείτε να το αφήσετε ως ρολό ή να ενώσετε τις άκρες και να δώσετε σχήμα κουλούρας!
Όπως και να το κάνετε είναι πολύ εντυπωσιακό και κυρίως πεντανόστιμο!
Ωωωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω