Μερεντόψωμο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2,5 φλιτζάνες αλεύρι αρχικά και θα χρειαστούμε και λίγο ακόμη(περίπου μισή φλυτζάνα) κατά τη διάρκεια του ζυμώματος
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1κουταλιά της σούπας μαργαρίνη soft
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνας γάλα χλιαρό
  • μερέντα
  • φουντούκια ψιλοκομμένα
  • αυγό για επάλειψη
  • φιλέ αμυγδάλου προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα.
  2. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα.
  3. Όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια μας σταματάμε το ζύμωμα.
  4. Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,1 – 1,5 ώρα.
  5. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο ,όχι πολύ λεπτό.
  6. Το μισό φύλλο το αλείφουμε με μερέντα και από πάνω πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
  7. Το άλλο μισό το κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες ίσου πάχους.
  8. Τυλίγουμε τη μεριά που έχει μερέντα σε ρολό και παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και τις ακουμπάμε πάνω στο ρολό.
  9. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
  10. Αλείφουμε το ψωμί μας με αυγό ,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή φουντούκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 30 λεπτά( μπορεί και λιγότερο αν έχετε δυνατό φούρνο) ,μέχρι να ροδίσει.

Μπορείτε να το αφήσετε ως ρολό ή να ενώσετε τις άκρες και να δώσετε σχήμα κουλούρας!

Όπως και να το κάνετε είναι πολύ εντυπωσιακό και κυρίως πεντανόστιμο!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.