ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1,5 πακέτο μπισκότα digestive
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. καραμέλες γάλακτος (αυτές που έχουν μια αγελαδίτσα επάνω)
- 2- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. κουβερτούρα απλή ή γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε από πάνω τους το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχούν όλα τα μπισκότα.
- Τα απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι ,στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί το μπισκότο μας για τουλάχιστον 1,5 ώρα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλας.
- Σε μπεν μαρί βάζουμε όλες τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε αμέσως πάνω από το μπισκότο μας γιατί πήζει αμέσως.
- Αφήνουμε το γλυκό εκτός ψυγείου και περιμένουμε να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα της αρεσκείας μας και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού.
- Περιμένουμε τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να κόψουμε τις μπάρες μας.
- Τις φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Είναι πανεύκολες αλλά χρειάζεται υπομονή στην αναμονή ανάμεσα στα βήματα!
Θα σας δικαιώσουν όταν τις δοκιμάσετε!!!
Ό,τι πιο κοντά σε twix σε σπιτική εκδοχή!!!