Πισία με τυρί

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 4 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 180 ml νερό χλιαρό
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • φέτα θρυμματισμένη (γύρω στα 200 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας κατίκι ή τυροσαλάτα
  • λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό ,προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10 λεπτά ( εγώ ανάβω του φούρνο στους 50 και όταν ζεσταθεί ,τον κλείνω και βάζω μέσα το μείγμα της μαγιάς).
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη(αν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο αλεύρι).
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
  5. Κόβουμε τη ζυμή σε κομμάτια ίσου μεγέθους.
  6. Αλευρώνουμε τον πάγκο και τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα πιτάκια.
  7. Γεμίζουμε τα πιτάκια με το μείγμα από φέτα και κατίκι(ή τυροσαλάτα) και κλείνουμε καλά σαν μικρά φρατζολάκια.
  8. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα, τα καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
  9. Σε τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα πισία σε δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
  10. Τα στραγγίζουμε ελαφρά σε χαρτί κουζίνας και τα απολαμβάνουμε.

Μπορείτε αντί για τυρί να τα γεμίσετε και με βραστή πατάτα με άνηθο ή με λουκανικάκια.

Φίλες μου είπαν και άλλες εκδοχες ως προς τη σύσταση της ζύμης ,αλλά δημοσιεύω αυτή γιατί με γέμιση πατάτας ή με νηστίσιμο τυρί μπορεί να φαγωθεί και σε περίοδο νηστείας!

Καλή σας απόλαυση!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.