ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 2 άτομα)
- 4 τορτίγιες ολικής
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια κομμένα στα 4
- 1 χρωματιστή πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- αλάτι,πιπέρι
- σκόνη σκόρδου
- ελαιόλαδο
- γαλοτύρι
- πάπρικα καπνιστή ή απλή
- δυόσμος φρέσκος (προαιρετικά, αν δεν έχετε βάλτε μαϊντανό) ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας σε ταψάκι τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν (καλό θα είναι να μην διαλύονται ,αλλά να ¨κρατάνε¨).
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες μας σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 4 κουταλιές της σούπας γαλοτύρι με την πάπρικα και τον φρέσκο δυόσμο.
- Παίρνουμε μία τορτίγια την αλείφουμε με το γαλοτύρι ,βάζουμε μέσα μια ποσότητα από τα λαχανικά μας και την κλείνουμε (σαν κύλινδρο ή σαν φάκελο, όπως βολεύει καλύτερα).
Είναι πολύ νόστιμο σνακ και πολύ υγιεινό.
Ο δυόσμος το απογειώνει όπως και το γαλοτύρι αλλά αν δεν βρείτε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μαϊντανο και όποιο άλλο τυρί κρέμα σας βολεύει ή ακόμη και με cottage cheese!
Μπορείτε να προσθέσετε και όποιο άλλο λαχανικό σας αρέσει(π.χ. σπαράγγια ,ντομάτες).