Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι)

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά
  • 325 γρ. γιαούρτι πρόβειο με πέτσα (γύρω στο 1,5 κεσεδάκι)
  • 1 κουταλάκι κονιάκ
  • 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι
  • αμύγδαλα φιλέ για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλιας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Απο τη στιγμή που θα κοχλάσει το σιρόπι μετράμε 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γιαουρτόπιτα.
  5. Στο μίξερ χτυπάμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
  6. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά μέχρι να τα “πάρει¨το μείγμα.
  7. Ρίχνουμε το κονιάκ και χτυπάμε για ακόμη 2 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από το μίξερ τον κάδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  9. Ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και τα ξύσματα και ανακατεύουμε καλά.
  10. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς.
  11. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  12. Ψήνουμε τη γιαουρτόπιτα στις αντιστάσεις γύρω στα 45 λεπτά.
  13. Με το που βγάλουμε τη χαράζουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και τη περιχύνουμε σιγά σιγά με κουτάλα με το σιρόπι.
  14. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και την αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.

Είναι ίσως το πιο εύκολο και ανάλαφρο σιροπιαστό που έχετε δοκιμάσει.

Θα την απογειώσετε αν τη σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι.

Τρώγεται πάρα πολύ ευχάριστα και από το ψυγείο.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.