ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 1 γλυκοπατάτα)
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 φέτες γαλοπούλα ψητή
- 2 κουταλιές της σούπας cottage cheese
- σχινόπρασο ή 1 πράσινο κρεμμυδάκι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- σαλάτα ανάμεικτή (εγώ έβαλα με πατζαρόφυλλα)
Υλικά (για το dressing)
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα με μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα λευκού βαλσάμικου( αν δε βρείτε βάλτε το απλό αλλά θα διαφοροποιήσει τη γεύση)
- αλάτι
- φρεσκοτριμένο πιπέρι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πολύ καλά τη γλυκοπατάτα με τη φλούδα της.
- Την κόβουμε στη μέση ,χαράζουμε τη σάρκα της ,την αλατίζουμε ,τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 Βαθμούς ,μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της(γύρω στο 20λεπτο).
- Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο ,αφαιρούμε προσεκτικά με κουταλάκι τη σάρκα της και την τοποθετούμε σε μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα ,τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι (ή σχινόπρασο) και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το cottage.
- Ανακατεύουμε το μείγμα μας και γεμίζουμε τη γλυκοπατάτα.
- Από πάνω προσθέτουμε τη σαλάτα μας.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το αναδευτηράκι του φραπέ το μείγμα του dressing και περιχύνουμε τη γλυκοπατάτα με αυτό.
- Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αυτή είναι η πιο light εκδοχή της αλλά πάρα πολύ νόστιμη.
Αν θέλετε κάτι πιο σπέσιαλ μπορείτε να προσθέσετε αντί για cottage μοτσαρέλα και να την ψήσετε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το το τυρί και με το που βγει από το φούρνο προσούτο και ρόκα.
Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!