ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά ( για ένα τσέρκι μικρό, γύρω στα 20 εκ.)
- 2 κριθαροκουλούρες
- 250 γρ. φέτα
- 200 γρ γαλοτύρι ή κατίκι
- 1 συσκευασία ντοματίνια κομμένα στα 4
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βρέχουμε καλά τις κριθαροκουλούρες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Τις θρυματίζουμε, βλέπουμε αν χρειάζονται λίγο ακόμη λάδι, και τις βάζουμε στον πάτο του τσέρκι.
- Πιέζουμε καλά ,όπως κάνουμε στο cheesecake, ευθυγραμμίζουμε με κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Στο μούλτι χτυπάμε τη φέτα με το άλλο μας τυρί (όποιο επιλέξετε) και με λίγο λάδι μέχρι το μέιγμα μας να γίνει σαν αλοιφή.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις τριμμένες κριθαροκουλούρες.
- Όσο σφίγγει το μείγμα μαρινάρουμε τα ντοματίνια σε λάδι ,αλάτι, ρίγανη και μαϊντανό.
- Μετά από 1 – 1,5 ώρα , αφόυ σφίξει το μείγμα, ανοίγουμε το τσέρκι και ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω τα μαριναρισμένα ντοματίνια μας.
[/direction]
Ο κλασικός ντάκος σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις!