ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. άχνη
- 1 αυγό
- 90 γρ. γάλα
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. κακάο
- 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αβγό, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το γάλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν και τα ρίχνουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή κι ελαστική ζύμη.
- Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να διασκορπιστούν στη ζύμη.
- Πλάθουμε μπαστούνια (σίγουρα θα βγουν 2 μεγάλα) ,τα τυλίζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες,μέχρι να σφίξουν.
- Τα κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.
[/direction]
Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!!