Λαζάνια με κιμά

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για ένα μεσαίο ταψί)

  • 1- 1,5 συσκευασία λαζάνια(εξαρτάται από το ταψί σας)
  • 700 γρ. κιμάς
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι ,ρίγανη
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1200 γρ. γάλα
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • μοσχοκάρυδο
  • τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα μεσαία ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά.
  2. Τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας ,το αλάτι, το πιπέρι , τη ρίγανη και ελάχιστη κανέλα, χαμηλώνουμε  τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
  4. Ξεκινάμε τη μπεσαμέλ μας.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε σε μεσαία φωτιά να λιώσει.
  6. Αφού λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα το ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  7. Ρίχνουμε το γάλα(καλό θα ήταν να είναι λίγο ζεστό ) και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι  να δέσει η μπεσαμέλ.
  8. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε ένα αυγό ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις ,αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  9. Παίρνουμε το ταψί μας και βάζουμε λίγη από την μπεσαμέλ μας.
  10. Απλώνουμε από πάνω όσα λαζάνια χωράει το ταψί(το δικό μου χωρούσε 6).
  11. Σκεπάζουμε τα λαζάνια με το 1/3 της σάλτσας του κιμά ,λίγη μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο τυρί.
  12. Συνεχίζουμε με λαζάνια, σάλτσα κιμά, μπεσαμέλ και τυρί για άλλες 2 στρώσεις και καταλήγουμε με λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα (θα το καταλάβετε από τη μπεσαμέλ)

Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!

Έχει λίγο κόπο αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.