Μπισκότα βουτύρου με ροδόνερο και φιστίκια Αιγίνης

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 230 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. ροδόνερο (ή ανθόνερο , όποιο προτιμάτε)
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το φιστίκι(το βούτυρο καλύτερα κομμένο σε κομματάκια) και ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και με τα χέρια σας αν δεν έχετε μίξερ).
  2. Ρίχνουμε το φιστίκι και ανακατεύουμε για πολύ λίγο.
  3. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά το λιγότερο.
  4. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και βάζουμε επάνω την ζύμη.
  5. Την ανοίγουμε προσεκτικά με πλάστη (αν κολλάει καλύτερα βάλτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2  λαδόκολλες και ανοίξτε την με τον πλάστη από πάνω).
  6. Με κουπάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε σχηματάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα μου έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  7. Τη ζύμη που περισσεύει τη μαζεύουμε , την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο και την κόβουμε με τα κουπάτ.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
  9. Αν θέλετε πριν τα ψήσετε μπορείτε να τα αλείψετε με μείγμα από ένα αυγό που χτυπάμε ελαφρώς μαζί με 2 κουταλιές της σούπας γάλα .
  10. Όταν κρυώσουν μπορούμε να κάνουμε και ένα χρωματιστό γλάσο με άχνη.
  11. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κουταλιές γάλα περίπου και σταδιακά ρίχνουμε άχνη μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό μείγμα.
  12. Αν θέλουμε το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής  ή το αρωματίζουμε με ελάχιστο ροδόνερο .
  13. Το αλείφουμε με ένα πινέλο ή κουταλάκι πάνω από τα μπισκότα και μπορούμε να βάλουμε επάνω του και φιστίκια ολόκληρα ή τριμμένα.

Πέρα από το ότι είναι πανεύκολα μπισκότα είναι πάρα πολύ όμορφα και αρωματικά!

Εγώ στη συνταγή έβαλα και φύλλα αποξηραμένα ρόδου για το εφέ περισσότερο αλλά δεν προσδίδουν κάτι επιπλέον στη γεύση.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.