Chocolate Fudge με φιστίκια Αιγίνης

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 160 γρ. εβαπορέ
  • 1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 350 γρ κουβερτούρα απλή ή γάλακτος (όποια προτιμάτε) σε μικρά κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το εβαπορέ, το κακάο ,τη ζάχαρη και το αλάτι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα με αυγοδάρτη.
  2. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με γρήγορες κινήσεις για 5 λεπτά περίπου.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και μόλις λιώσει ρίχνουμε και τα φιστίκια.
  4. Το μείγμα πήζει αμέσως οπότε το μεταφέρουμε άμεσα σε ένα ταψάκι (20×20) στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  5. Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει τελείως και το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.

Η γεύση είναι απίστευτη και κερδίζει ακόμη και αυτούς που δεν προτιμούν τη σοκολάτα!

Θυμίζει καραμέλες σοκολάτας!

2 Ιούλ

  1. Συγχαρητήρια θα την κάνω . Μου αρέσεις είδα και άλλες συνταγές σου. Φαίνεται ότι αγαπάς αυτό που κάνεις.

    • Σε ευχαριστώ τόσο πολύ!!! Πραγματικά το αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και χαίρομαι τοσο όταν σας αρέσουν οι συνταγές που ανεβάζω! Καλές γιορτές με υγεία και πολλές νοστιμιές!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.