ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 10 μικρά καρότα (αν βρείτε και τα πολύχρωμα που πωλούνται συσκευασμένα ακόμη καλύτερα)
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα 8
- 30 γρ. βούτυρο
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι
- 2 -2,5 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 1,5 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικο
- αλάτι, πιπέρι
- φουντούκια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα καρότα να βράσουν για 3 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας (αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τα βήματα 1 και 2 αλλά θα είναι πιο τραγανά τα καρότα σας).
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζασταίνουμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια, το δεντρολίβανο(ή θυμάρι), αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ανακινούμε το τηγάνι για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.
Μπορεί η διαδικασία να σας φαίνεται χρονοβόρα για κάτι που είναι συνοδευτικό ή και σαλάτα αλλά αξίζει τον κόπο η γεύση του!
Δοκιμάστε το έστω μια φορά και θα καταλάβετε τι εννοώ.