Πένες με ψαρονέφρι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 συσκευασία πένες
  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουτάλα της σούπας (περίπου μισή κούπα) νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
  • λίγο φρέσκο θυμάρι (και ξερό κάνει)
  • 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα παντού.
  2. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα το αλατίζουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , το νερό και το χυμό ντομάτας.
  3. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα αρωματικά και το σκόρδο.
  4. Δοκιμάζουμε για το αλάτι και προσθέτουμε επιπλέον, αν χρειάζεται.
  5. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση και να πήξει η  σάλτσα.
  6. Ιδανικά ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
  7. Αν όμως δεν έχετε τόσο μεγάλο τηγάνι, βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα τα ζυμαρικά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ,φροντίζοντας να πάει παντού.
  8. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τόσο εύκολα σε διαδικασία και τόσο νόστιμα σε γεύση.

Τα αρωματικά είναι αυτά που δίνουν την ιδιαίτερη γεύση ,ιδίως το φασκόμηλο.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.