ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 συσκευασία πένες
- 1/2 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουτάλα της σούπας (περίπου μισή κούπα) νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
- λίγο φρέσκο θυμάρι (και ξερό κάνει)
- 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα παντού.
- Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα το αλατίζουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , το νερό και το χυμό ντομάτας.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα αρωματικά και το σκόρδο.
- Δοκιμάζουμε για το αλάτι και προσθέτουμε επιπλέον, αν χρειάζεται.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση και να πήξει η σάλτσα.
- Ιδανικά ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
- Αν όμως δεν έχετε τόσο μεγάλο τηγάνι, βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα τα ζυμαρικά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ,φροντίζοντας να πάει παντού.
- Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τόσο εύκολα σε διαδικασία και τόσο νόστιμα σε γεύση.
Τα αρωματικά είναι αυτά που δίνουν την ιδιαίτερη γεύση ,ιδίως το φασκόμηλο.