Χταπόδι στιφάδο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 χταπόδι γύρω στο κιλό
  • 15-20 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένο με 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα με 1 φλιτζανάκι του ελληνικού νερό και μια κουταλιά ζάχαρη και το βράζουμε για 15 λεπτά (αν δεν έχετε χύτρα η ίδια διαδικασία γίνεται και στην κατσαρόλα αλλά θα χρειαστεί γύρω στα 40 λεπτά).
  2. Το βγάζουμε από την χύτρα και το τεμαχίζουμε.
  3. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κρατάμε ολόκληρα.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
  5. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε το χταπόδι ,σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι.
  7. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα ,το αλάτι και το πιπέρι ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.
  8. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δούμε ότι λιγοστεύουν τα υγρά προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Του ταιριάζει πολύ η φάβα αλλά και μόνο του με φρέσκο ψωμάκι είναι υπέροχο.

Αν  έχετε αδυναμία στα κρεμμύδια ,μπορείτε να βάλετε και λίγα παραπάνω.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.