ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 700 γρ. κιμάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι όσο πιο ψιλοκομμένο γίνεται
- 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- μισό φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) κύμινο
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλάκι (κοφτό) μπαχάρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο
Υλικά (για τη σάλτσα)
- 1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κουταλάκι πολτό σκόρδου
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και πλάθουμε καλά το μείγμα μας.
- Αφού ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας, κάνουμε τον κιμά μας μπάλα , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ,τον σκεπάζουμε με μεμβράνη και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Βγάζουμε από το ψυγείο τον κιμά και τον πλάθουμε στο χαρακτηριστικό σχήμα που έχουν τα σουτζουκάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας.
- Τα αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ,μόλις ζεσταθεί ,το συμπυκνωμένο χυμό και τον πολτό σκόρδου.
- Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν βράση ,ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας ,χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Με το που δούμε ότι έχει γίνει η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτάκια γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε με πίτες που έχουμε περάσει από το σχαροτήγανο και με γιαούρτι το οποίο έχουμε πασπαλίσει με πάπρικα γλυκιά.
Μπορείτε να τα φάτε και στην κλασική εκδοχή με ρυζάκι.
Αν δείτε ότι η σάλτσα βγαίνει πολύ πηχτή αραιώνετε με λίγο νεράκι.