ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού νερό
- 1/4 φλιτζανιού ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι
- 125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι χωρίς όμως να ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει (να πάρει το χρώμα της καραμέλας).
- Ρίχνουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα.
- Με το που κρυώσει και πήξει ψιλοκόβουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Με το που πέσει λίγο η θερμοκρασία της ρίχνουμε μέσα τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
- Ανακατεύουμε ,παίρνουμε με κουταλάκια ποσότητα από το μείγμα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν και καταναλώνουμε.
Τα κλασικά ανώμαλα με μια παραλλαγή ειδικά για τους λάτρεις της καραμέλας.
Διατηρούνται στο ψυγείο.