Ανώμαλα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού νερό
  • 1/4 φλιτζανιού ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι
  • 125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι χωρίς όμως να ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει (να πάρει το χρώμα της καραμέλας).
  3. Ρίχνουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα.
  4. Με το που κρυώσει και πήξει ψιλοκόβουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
  5. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
  6. Με το που πέσει λίγο η θερμοκρασία της ρίχνουμε μέσα τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
  7. Ανακατεύουμε ,παίρνουμε με κουταλάκια ποσότητα από το μείγμα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν και καταναλώνουμε.

Τα κλασικά ανώμαλα με μια παραλλαγή ειδικά για τους λάτρεις της καραμέλας.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.