ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά ( για 1 μεγάλη λαμαρίνα φούρνου)
- 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό και έναν κρόκο
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι baking powder
- 10 gr. κακάο
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακρος ή πραλίνα κομμένη σε κομματάκια
- 60 γρ. φουντούκι ψημένο ανάλατο χοντροκομμένο
- ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν μαλακή κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με το βούτυρο ,ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
- Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια, το χοντροκομμένο φουντούκι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά ,ώστε να διασκορπιστούν στο μείγμα.
- Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε με μια απόσταση μεταξύ τους σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 Βαθμούς στον αέρα για 10 -12 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος).
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα καταναλώσουμε.
Με το που βγουν είναι λίγο μαλακά αλλά όσο κρυώνουν σφίγγουν.
Θυμίζουν πολύ τα αντίστοιχα του εμπορίου!