Φρικασέ με ψάρι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2 φιλέτα ψαριού)

  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • άνηθος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 μεγάλα φιλέτα ψαριού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια το μαρούλι (το σπανάκι αν είναι μικρό και τρυφερό δεν χρειάζεται να το τεμαχίσουμε).
  3. Σε μια κατσαρόλα με πλατύ πάτο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί  ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια μαζί με λίγο πιπέρι.
  4. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το μαρούλι.
  5. Ανακατεύουμε συνέχεια  και μόλις δούμε ότι μαραίνεται και το μαρούλι, ρίχνουμε το σπανάκι.
  6. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη και ρίχνουμε νεράκι τόσο όσο να καλυφθούν .
  7. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ,το αλάτι και τον άνηθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.
  8. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος λίγο νεράκι ακόμη.
  9. Μόλις δούμε ότι έχει γίνει προσθέτουμε προσεκτικά από πάνω τα φιλέτα ,τα οποία έχουμε αλατίσει ελαφρώς, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλο λεμόνι.

Είναι μια πολύ light εκδοχή του φρικασέ.

Ο συνδυασμός με το ψάρι το απογειώνει.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.