ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 2 φιλέτα ψαριού)
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 1 μεγάλο μαρούλι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- άνηθος
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 μεγάλα φιλέτα ψαριού
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια το μαρούλι (το σπανάκι αν είναι μικρό και τρυφερό δεν χρειάζεται να το τεμαχίσουμε).
- Σε μια κατσαρόλα με πλατύ πάτο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια μαζί με λίγο πιπέρι.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το μαρούλι.
- Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις δούμε ότι μαραίνεται και το μαρούλι, ρίχνουμε το σπανάκι.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη και ρίχνουμε νεράκι τόσο όσο να καλυφθούν .
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ,το αλάτι και τον άνηθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος λίγο νεράκι ακόμη.
- Μόλις δούμε ότι έχει γίνει προσθέτουμε προσεκτικά από πάνω τα φιλέτα ,τα οποία έχουμε αλατίσει ελαφρώς, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλο λεμόνι.
Είναι μια πολύ light εκδοχή του φρικασέ.
Ο συνδυασμός με το ψάρι το απογειώνει.