Cheesecake με φράουλες και λευκή σοκολάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 20 cm)

  • 200 gr Digestive μπισκότα
  • 100 gr βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
  • 100 gr σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη
  • 300 gr τυρί κρέμα (όχι light) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
  • 500 gr φράουλες
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με τις φράουλες γιατί δε θέλουμε να έχουν υγρασία όταν μπουν στο γλυκό μας.
  2. Τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν και να βγάλουν την υγρασία τους αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουμε το γλυκό.
  3. Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μας ,τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι να πάει το βούτυρο παντού.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε φόρμα με ελαφρώς βουτυρωμένο πάτο και πατάμε με το χέρι ή με το κοίλο μέρος του κουταλιού για να έχουμε ομοιόμορφη επιφάνεια.
  5. Βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η βάση.
  6. Κόβουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους και βλέπουμε πόσες θα χρειαστούμε για να μπουν γύρω γύρω, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε όπως στη φωτογραφία ,με τη μεγάλη επιφάνεια να ακουμπά στη βάση και το εσωτερικό τους να είναι γυρισμένο προς τα τοιχώματα της φόρμας.
  7. Τις υπόλοιπες φράουλες τις ψιλοκόβουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
  8. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα προσέχοντας να μην πέσει νερό μέσα και την αφήνουμε ν ακρυώσει.
  9. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την κρέμα.
  10. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη βανίλια, το ξύσμα και το μέλι μέχρι να αφρατέψει.
  11. Βγάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες φράουλες ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
  12. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή ,σαν γιαούρτι.
  13. Στο μπολ με το τυρί κρέμα ρίχνουμε πρώτα τη λιωμένη σοκολάτα και ,αφού την ενσωματώσουμε στο μείγμα ,ρίχνουμε και την ελαφριά σαντιγί μας ανακατεύοντας απαλά.
  14. Τοποθετούμε το μείγμα μας στη φόρμα ,πάνω από τη βάση ,προσέχοντας να μην πέσουν οι φράουλες που έχουμε στήσει περιμετρικά.
  15. Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και αφήνουμε ένα βράδυ να σφίξει.
  16. Την επόμενη μέρα στολίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα και φράουλες.

Είναι πολύ έυκολη συνταγή ,απλά έχει αρκετά στάδια.

Αν την κάνετε και θα εντυπωσιάσετε με την εμφάνιση αλλά θα ξετρελάνετε κόσμο και με τη γεύση!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.