ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 6 φέτες τσουρέκι
- 2 αυγά
- μισό φλυτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κοφτή)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- ηλιέλαιο
Υλικά (για τις καραμελωμένες μπανάνες)
- 3 μεγάλες μπανάνες
- 25 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 30 γρ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις βουτάμε στο μείγμα των αυγών.
- Τηγανίζουμε όπως τις αυγόφετες και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να ετοιμάσουμε τις μπανάνες.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
- Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τις μπανάνες,δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά.
- Όταν μαλακώσουν οι μπανάνες προσθέτουμε το κονιάκ και τις κρατάμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
- Σερβίρουμε τις αυγόφετες με τσουρέκι βάζοντας από πάνω τους τις μπανάνες και μια μπάλα παγωτό σοκολάτα (ταιριάζει απίστευτα πολύ!).
Αν δε θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να καραμελώσετε τις μπανάνες μπορείτε να τις σερβίρετε με άχνη ζάχαρη ή πραλίνα φουντουκιού και φρέσκες φράουλες.
Φοβερό ! Το φτιάξαμε και ήταν απίστευτο !