ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 300 -350 γρ. τσουρέκι μπαγιάτικο
- 70 γρ. κουβερτούρα
- 70 γρ, κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη
- τρούφα για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα ,την οποία έχουμε κόψει σε κομματάκια και έχουμε βάλει σε μπολ.
- Περιμένουμε λίγο να μαλακώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Κόβουμε σε κομμάτια το τσουρέκι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε το κονιάκ,τη λιωμένη σοκολάτα , το κακάο και την άχνη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουμε ένα μαλακό μείγμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει και μετα το πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- Ρολάρουμε τα μπαλάκια σε τρούφα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία αντικαθιστώντας το τσουρέκι με μπαγιάτικο κέικ.
Ταιριάζουν πολύ και οι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί μέσα στο μείγμα.
Αν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα τσουρεκιού αυξάνετε τις αναλογίες (για 600 γρ. τσουρέκι διπλασιάζουμε τις ποσότητες).