ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 8 σπαράγγια
- 4 φέτες καπνιστό μπέικον ή χαμόν σεράνο
- 30 γρ βούτυρο
- 30 γρ αλεύρι
- 300 ml γάλα
- μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας τις άκρες και απομακρύνοντας με τον αποφλοιωτή τις ίνες.
- Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά (αν τα σπαράγγια είναι πολύ τρυφερά μπορεί να μην χρειαστεί να τα καθαρίσετε ,απλά για 2 -3 λεπτά στο νερό που βράζει) και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι.
- Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσέχοντας να μη σβολιάσει.
- Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ανά 2 τα σπαράγγια και τα τυλίγουμε με το μπέικον.
- Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και τα περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 25-30 λεπτά ,μέχρι να πάρει η μπεσαμέλ χρυσαφί χρώμα.
Ένα πολύ νόστιμο ,εύκολο και εντυπωσιακό ορεκτικό που σίγουρα θα καταπλήξει όποιον το δοκιμάσει!