Σπαράγγια με μπεσαμέλ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 8 σπαράγγια
  • 4 φέτες καπνιστό μπέικον ή χαμόν σεράνο
  • 30 γρ βούτυρο
  • 30 γρ αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • 2  κουταλιές της σούπας γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας τις άκρες και απομακρύνοντας με τον αποφλοιωτή τις ίνες.
  2. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά (αν τα σπαράγγια είναι πολύ τρυφερά μπορεί να μην χρειαστεί να τα καθαρίσετε ,απλά για 2 -3 λεπτά στο νερό που βράζει) και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
  4. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι.
  5. Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσέχοντας να μη σβολιάσει.
  6. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  7. Παίρνουμε ανά 2 τα σπαράγγια και τα τυλίγουμε με το μπέικον.
  8. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και τα περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.
  9. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 25-30 λεπτά ,μέχρι να πάρει η μπεσαμέλ χρυσαφί χρώμα.

Ένα πολύ νόστιμο ,εύκολο και εντυπωσιακό ορεκτικό που σίγουρα θα καταπλήξει όποιον το δοκιμάσει!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.