Κέικ καρύδας με λεμόνι και μαρμελάδα blueberry

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 230 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 ml κρέμα γάλακτος
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • ½ βαζάκι μαρμελάδα blueberry

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.
  3. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από τη μαρμελάδα.
  4. Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα με μια οδοντογλυφίδα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 1 ώρα περίπου (στα 45 περίπου λεπτά βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί το κέικ).

Όταν κρυώσει το κέικ  μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο από άχνη ,χυμό λεμόνι και λίγη μαρμελάδα blueberry και να το περιχύσουμε.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.