ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 2-3 άτομα)
- 1/2 φλυτζάνι λευκή και κόκκινη κινόα
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρα κομματάκια
- σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι λευκό
- δυόσμος φρέσκος
- λίγο ελαιόλαδο
Για το dressing
- ελαιόλαδο (2 -3 κουταλιές γεμάτες)
- χυμός από μισό ή ένα λεμόνι (εξαρτάται πόσο όξινο το θέλετε)
- 1 κουταλιά μουστάρδα ήπια ή με μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε γύρω στα 12 λεπτά την κινόα, την στραγγίζουμε σε σουρωτήρι με μικρές τρύπες και την κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας σε ταψάκι , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο σε σκόνη και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν (δε χρειάζεται πολλή ώρα).
- Με το που κρυώσουν τα λαχανικά μας τα ενώνουμε σε μια γαβάθα με την κινόα.
- Φτιάχνουμε ένα dressing με ελαιόλαδο ,χυμό λεμονιού και μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
- Ψιλοκόβουμε δυόσμο , τον προσθέτουμε ,ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για ένα μισάωρο.
- Την απολαμβάνουμε κρύα σκέτη ή με ψητό κρέας ή ψάρι.
Και αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το τυρί ,μπορείτε να τη σερβίρετε με μια μπάλα γαλοτύρι από πάνω ή ακόμη και με στραγγιστό γιαούρτι για περισσότερη δροσιά!