Δίχρωμη κινόα με ψητά λαχανικά

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 1/2 φλυτζάνι λευκή και κόκκινη κινόα
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρα κομματάκια
  • σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
  • δυόσμος φρέσκος
  • λίγο ελαιόλαδο

Για το dressing

  • ελαιόλαδο (2 -3 κουταλιές γεμάτες)
  • χυμός από μισό ή ένα λεμόνι (εξαρτάται πόσο όξινο το θέλετε)
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ήπια ή με μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε γύρω στα 12 λεπτά την κινόα, την στραγγίζουμε σε σουρωτήρι με μικρές τρύπες και την κρατάμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας σε ταψάκι , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο σε σκόνη και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν (δε χρειάζεται πολλή ώρα).
  3. Με το που κρυώσουν τα λαχανικά μας τα ενώνουμε σε μια γαβάθα με την κινόα.
  4. Φτιάχνουμε ένα dressing με ελαιόλαδο ,χυμό λεμονιού και μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
  5. Ψιλοκόβουμε δυόσμο , τον προσθέτουμε ,ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για ένα μισάωρο.
  6. Την απολαμβάνουμε κρύα σκέτη ή με ψητό κρέας ή ψάρι.

Και αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το τυρί ,μπορείτε να τη σερβίρετε με μια μπάλα γαλοτύρι από πάνω ή ακόμη και με στραγγιστό γιαούρτι για περισσότερη δροσιά!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.