ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 2 φιλέτα τσιπούρας ή από λαβράκι (ζητάτε από τον ιχθυοπώλη σας να φιλετάρει το ψάρι και να βγάλει την πέτσα)
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- χυμό από 1/2 ροζ γκρέιπφρουτ
- ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- αλάτι (εγώ έβαλα ανθό αλατιού)
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1/2 μάνγκο σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα σκεύος ορθογώνιο και από πάνω ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα των εσπεριδοειδών,το κρεμμυδάκι,την πιπερίτσα ,λίγο ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στην ώρα βγάζουμε το σκεύος ,γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και ξαναβάζουμε για άλλη μισή με μία ώρα.
- Βγάζουμε τα φιλέτα μας ,τα κοβουμε σε κομματάκια και τα ανακατεύουμε με τα υλικά της μαρινάδας προσθέτοντας τώρα τα φρέσκα μυρωδικά και το μάνγκο σε κομματάκια.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη.
- Το σεβίτσε είναι έτοιμο για σερβίρισμα (εγώ το έβαλα σε τσέρκι μαζί με τους χυμούς του που είναι θεσπέσιοι).
Είναι πανεύκολη συνταγή και το γευστικό αποτέλεσμα είναι τόσο ντελικάτο και νόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε.
Ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!