Ψαρονέφρι με σόγια σος και σταφύλια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  •  ψαρονέφρι γύρω στα 600- 700 γρ. , κομμένο σε 8- 9 κομμάτια
  • 60 ml ημίξηρο κρασί (εγώ έβαλα ροζέ ,αλλά μπορείτε και λευκό ή ακόμη και κάποιο αρωματικό τσίπουρο)
  • 30 ml σόγια σος
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • σταφύλια άσπορα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ βούτυρο για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατίζουμε  και σωτάρουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο ώσπου να πάρει έντονο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη σόγια , τα σταφύλια και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ελαφρά και δοκιμάζουμε  το αλάτι.
  5. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και απολαμβάνουμε.

Η σόγια σος είναι αλμυρή οπότε προσέχουμε πόσο αλάτι βάζουμε.

Εγώ το συνόδεψα με κριθαράκι ολικής μαγειρεμένο όπως το ρύζι.

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.