ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 2-3 άτομα)
- ψαρονέφρι γύρω στα 600- 700 γρ. , κομμένο σε 8- 9 κομμάτια
- 60 ml ημίξηρο κρασί (εγώ έβαλα ροζέ ,αλλά μπορείτε και λευκό ή ακόμη και κάποιο αρωματικό τσίπουρο)
- 30 ml σόγια σος
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- σταφύλια άσπορα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ βούτυρο για το τελείωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατίζουμε και σωτάρουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο ώσπου να πάρει έντονο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη σόγια , τα σταφύλια και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ελαφρά και δοκιμάζουμε το αλάτι.
- Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και απολαμβάνουμε.
Η σόγια σος είναι αλμυρή οπότε προσέχουμε πόσο αλάτι βάζουμε.
Εγώ το συνόδεψα με κριθαράκι ολικής μαγειρεμένο όπως το ρύζι.