ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 220 ml σπορέλαιο
- 240 γρ. ζάχαρη
- 240 γρ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από το πορτοκάλι
- 120 ml χλιαρό νερό
- 150 γρ. καρύδια
- (προαιρετικά) σταφίδες περασμένες από αλεύρι
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένο σε ένα σφηνοπότηρο κονιάκ
- 450-500 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το αλέυρι με το baking powder , την κανέλα και το γαρύφαλλο .
- Ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών μας στα υγρά ανακατεύοντας καλά με μαρίζ (σπάτουλα).
- Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, τα καρύδια και τις σταφίδες .
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 45 περίπου λεπτά (βυθίζουμε οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμη η φανουρόπιτα).
- Πασπαλίζουμε με άχνη μόλις κρυώσει.
Η παραδοσιακή συνταγή της μαμάς μου για Φανουρόπιτα ,την οποία περίμενα με λαχτάρα κάθε χρόνο!