Φανουρόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 220 ml σπορέλαιο
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από το πορτοκάλι
  • 120 ml χλιαρό νερό
  • 150 γρ. καρύδια
  • (προαιρετικά) σταφίδες περασμένες από αλεύρι
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένο σε ένα σφηνοπότηρο κονιάκ
  • 450-500 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το αλέυρι με το baking powder , την κανέλα και το γαρύφαλλο .
  4. Ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών μας στα υγρά ανακατεύοντας καλά με μαρίζ (σπάτουλα).
  5. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, τα καρύδια και τις σταφίδες .
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 45 περίπου λεπτά (βυθίζουμε οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμη η φανουρόπιτα).
  8. Πασπαλίζουμε με άχνη μόλις κρυώσει.

Η παραδοσιακή συνταγή της μαμάς μου για Φανουρόπιτα ,την οποία περίμενα με λαχτάρα κάθε χρόνο!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.