Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 συσκευασία σαλάτα πράσινη ανάμεικτη
  • 1/2 πακέτο μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4-5 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 2-3 φέτες μπέικον
  • κρουτόν
  • δυόσμος
  • σκόρδο σε σκόνη
  • 2 σφηνοπότηρα κρασί λευκό
  • δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Υλικά για το dressing

  • 1 μεγάλη κουταλιά τυρί κρέμα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε από τα μανιτάρια.
  2. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια.
  3. Όταν μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο σε σκόνη και το αλάτι ,αφήνουμε λίγο ακόμη να εξατμιστεί το κρασί και αποσύρουμε.
  4. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  5. Στο ίδιο τηγάνι , χωρίς να βάλουμε έξτρα λιπαρή ουσία, προσθέτουμε το μπέικον και περιμένουμε μέχρι να γίνει τραγανό και από τις 2 πλευρές.
  6. Ετοιμάζουμε το dressing.
  7. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το χυμό λεμόνι.
  8. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς και μετά το πετιμέζι.
  9. Αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  10. Σε μια γαβάθα βάζουμε τη σαλάτα, το κρεμμυδάκι , λίγα φυλλαράκια δυόσμου, τα ντοματίνια και τα κρουτόν, ρίχνουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά να απλωθεί παντού.
  11. Από πάνω προσθέτουμε τα μανιτάρια και το τραγανό μπέικον και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στη συγκεκριμένη σαλάτα θα ταίριαζα και πιο απλά dressing όπως λάδι με μπαλσάμικο ή λαδολέμονο με μουστάρδα.

Η επιλογή είναι δική σας!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.