Αφράτη ζύμη Ατσμά για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 300 ml γάλα χλιαρό
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (εναλλακτικά, 25 γρ. φρέσκια μαγιά)
  • 1 αυγό (το ασπράδι για τη ζύμη, τον κρόκο για επάλειψη)
  • 500 -600 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε σε μπολ τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη (και αφήνουμε ένα 10λεπτο να ενεργοποιηθεί).
  2. Προσθέτουμε το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά (προκύπτει μια μαλακή ζύμη).
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.
  5. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης ,τα ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα και τα γεμίζουμε με τυρί ή με λουκάνικο.
  6. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα).
  8. Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα (και μετά να πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα).

Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα (και μετά να πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα).

Είναι μια ιδιαίτερη , πολύ αφράτη και μαλακή ζύμη που διατηρείται έτσι για αρκετές μέρες.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.