Τυρόπιτα χωρίς φύλλο (Κασιόπιτα)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εγώ βάζω 250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ και 50 γρ. καλαμποκάλευρο)
  • 2 αυγά
  • 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml νερό
  • φέτα (όση θέλετε να βάλετε, εγώ βάζω γύρω στα 300 γρ.)
  • 150 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 εκ. και το βάζουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).
  4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αμέσως ρίχνουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε προσεκτικά όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
  5. Από πάνω ρίχνουμε το τυρί θρυμματισμένο και το βούτυρο σε κομματάκια (να πάει σε όλη την επιφάνεια).
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 Βαθμούς και ψήνουμε την πίτα στην κάτω θέση του φούρνου γύρω στα 40 λεπτά .
  7. Τη βγάζουμε από το φούρνο,την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.

Από τις πιο νόστιμες και εύκολες πίτες.

Αν και έχει αρκετό βούτυρο δε φαίνεται στη γεύση.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.