ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εγώ βάζω 250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ και 50 γρ. καλαμποκάλευρο)
- 2 αυγά
- 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml νερό
- φέτα (όση θέλετε να βάλετε, εγώ βάζω γύρω στα 300 γρ.)
- 150 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 εκ. και το βάζουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αμέσως ρίχνουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε προσεκτικά όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
- Από πάνω ρίχνουμε το τυρί θρυμματισμένο και το βούτυρο σε κομματάκια (να πάει σε όλη την επιφάνεια).
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 Βαθμούς και ψήνουμε την πίτα στην κάτω θέση του φούρνου γύρω στα 40 λεπτά .
- Τη βγάζουμε από το φούρνο,την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
Από τις πιο νόστιμες και εύκολες πίτες.
Αν και έχει αρκετό βούτυρο δε φαίνεται στη γεύση.