ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 280 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 80 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο) σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. μέλι
- 100 γρ. ταχίνι
- 150 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
- 70 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλα λευκά σε σκόνη)
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- σουσάμι για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μας (εκτός από το χυμό πορτοκαλιού) και με το φτερό ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι το οποίο όμως δεν είναι ομοιογενές( θα υπάρχουν κομματάκια βουτύρου ).
- Ρίχνουμε τον χυμό και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε για να γίνουν κάπως επίπεδες.
- Περνάμε τα μπισκοτάκια μας από το σουσάμι (από όλες τις πλευρές) και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 8-10 λεπτά.
- Προσοχή όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο είναι αρκετά εύθραυστα και μπορεί να θρυμματιστούν.
- Όταν κρυώσουν σκληραίνουν και μπορείτε να τα απολαύσετε.
Αν σας αρέσει η γεύση του ταχινιού θα τα λατρέψετε!
Είναι απίστευτη υπερτροφή και δίνει ενέργεια για ώρες!