Cantuccini (ιταλικά μπισκότα με αμύγδαλα)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 130 γρ. αμύγδαλα ψημένα ανάλατα
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι , το baking ,το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ενσωματώνουμε με το χέρι ,ζυμώνοντας για λίγη ώρα.
  5. Κάνουμε 2 ρολά και τα βάζουμε σε λαδόκολλα (για να σχηματιστούν πιο εύκολα ,γιατί μπορεί να κολλάει λίγο η ζύμη ,βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας).
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 -15 λεπτά και τα κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε διαγώνιες φέτες.
  8. Απλώνουμε τα μπισκότα ξανά στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
  9. Φυλάσσονται σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς για πολύ καιρό,

Και εύκολα και νόστιμα, αυτά τα μπισκότα αξίζει να τα δοκιμάσετε!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.