ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 130 γρ. αμύγδαλα ψημένα ανάλατα
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι , το baking ,το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ενσωματώνουμε με το χέρι ,ζυμώνοντας για λίγη ώρα.
- Κάνουμε 2 ρολά και τα βάζουμε σε λαδόκολλα (για να σχηματιστούν πιο εύκολα ,γιατί μπορεί να κολλάει λίγο η ζύμη ,βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 -15 λεπτά και τα κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε διαγώνιες φέτες.
- Απλώνουμε τα μπισκότα ξανά στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
- Φυλάσσονται σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς για πολύ καιρό,
Και εύκολα και νόστιμα, αυτά τα μπισκότα αξίζει να τα δοκιμάσετε!