Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανου και γλάσο λευκής σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 125 γρ. γάλα πλήρες
  • 30 γρ. μαγιά νωπή
  • 450-500 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι κακουλέ (ή μαστίχα σε σκόνη)
  • λίγο αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει)
  • 1 βαζάκι κρέμα κάστανου
  • 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο γάλα για την επάλειψη
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό.
    2. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα του τη μαγιά(την οποία διαλύουμε με το χέρι) , λίγη ζάχαρη και  περίπου το μισό αλεύρι.
    3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν πηκτό χυλό.
    4. Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ο χυλός.
    5. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 αυγά.
    6. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 6- 8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά.
    7. Προσθέτουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και το χυλό της μαγιάς και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    8. Σταματάμε το μίξερ και αντικαθιστούμε το σύρμα με τον γάντζο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι.
    9. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 10 λεπτά.
    10. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 10 λεπτά ,μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως από τη ζύμη.
    11. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ,το κλείνουμε με μεμβράνη ,το σκεπάζουμε με κουβέρτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 3 ώρες (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
    12. Μετά, ζυμώνουμε για 1 λεπτό με τα χέρια και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη.
    13. Τα κάνουμε μπαστουνάκια ,τα ανοίγουμε ελαφρώς να γίνουν πιο πλατιά και τα γεμίζουμε στη μέση με την κρέμα κάστανου.
    14. Κλείνουμε καλά τις άκρες, για να μη φύγει η γέμιση, και ρολάρουμε για να πάρει πάλι σχήμα μπαστουνιού.
    15. Σχηματίζουμε με τα 3 μπαστούνια μια πλεξίδα.
    16. Βάζουμε το τσουρέκι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για 45 – 60 λεπτά.
    17. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.
    18. Αλείφουμε το τσουρέκι με τον χτυπημένο κρόκο.
    19. Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.
    20. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.
    21. Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομματάκια την λευκή κουβερτούρα.
    22. Ζεσταίνουμε 100 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
    23. Περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει πλήρως.
    24. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.
    25. Περιχύνουμε το τσουρέκι με το γλάσο σοκολάτας.

Έχει λίγη διαδικασία παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.