ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 150 gr. φακές beluga
- 15 τοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1-2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός κατά βούληση ,ψιλοκομμένος
Για το dressing
- χυμός από ένα λεμόνι
- 5- 6 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
- 1 κουταλάκι του γλυκου μέλι
- σκόρδο σε σκόνη (κατά βούληση)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε για 15 λεπτά τις φακές (το αποτέλεσμα είναι al dente. Αν θέλετε πιο μαλακές βράστε για άλλα 5-10 λεπτά).
- Σουρώνουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια γαβάθα μαζί με όλα τα υλικά της σαλάτας.
- Στο multi ή σε ένα βαζάκι χτυπάμε όλα τα υλικά του dressing ,δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο ή αλάτι.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
- Καλό είναι να μείνει μισή ώρα στο ψυγείο ,σκεπασμένη με μεμβράνη ,πριν καταναλωθεί , για να βγουν όλα τα αρώματα.
Μπορείτε να προσθέσετε και τόνο και να γίνει ένα ολοκληρωμένο γεύμα!