Σαλάτα με φακές beluga

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 150 gr. φακές beluga
  • 15 τοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1-2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός κατά βούληση ,ψιλοκομμένος

Για το dressing

  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 5- 6 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1 κουταλάκι του γλυκου μέλι
  • σκόρδο σε σκόνη (κατά βούληση)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε για 15 λεπτά τις φακές (το αποτέλεσμα είναι al dente. Αν θέλετε πιο μαλακές βράστε για άλλα 5-10 λεπτά).
  2. Σουρώνουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια γαβάθα μαζί με όλα τα υλικά της σαλάτας.
  3. Στο multi ή σε ένα βαζάκι χτυπάμε όλα τα υλικά του dressing ,δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο ή αλάτι.
  4. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
  5. Καλό είναι να μείνει μισή ώρα στο ψυγείο ,σκεπασμένη με μεμβράνη ,πριν καταναλωθεί , για να βγουν όλα τα αρώματα.

Μπορείτε να προσθέσετε και τόνο και να γίνει ένα ολοκληρωμένο γεύμα!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.