ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 50 γρ. φακές beluga
- 1 σαγκουίνι ή πορτοκάλι σε φετούλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το dressing
- ξύσμα και χυμό απο το σαγκουίνι ή το πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
- 6-8 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού απαλή μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι μέλι
- 1/2 κουταλάκι πολτό σκόρδου
- αλάτι ,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε για 15 λεπτά τις φακές (το αποτέλεσμα είναι al dente. Αν θέλετε πιο μαλακές βράστε για άλλα 5-10 λεπτά).
- Στο multi χτυπάμε όλα τα υλικά του dressing ,δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα ανάλογα με τα γούστα μας.
- Σε μια μπασίνα βάζουμε το σπανάκι ,τις φακές,τις φέτες από το σαγκουίνι ή το πορτοκάλι και περιχύνουμε με το dressing.
- Ανακατεύουμε καλά,σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Το σπανάκι με τις φακές είναι καλή πηγή σιδήρου ο οποίος απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό με την παράλληλη λήψη της Βιταμίνης C που περιέχει το φρούτο μας!
Μια σαλάτα απλή αλλά νόστιμη και πολύ ωφέλιμη!