ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 220 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζάχαρη
- 390- 400 γρ. αλεύρι
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 ml γάλα
- χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια
- 1 φακελάκι baking powder
- ½ κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη ή ένα σφηνοπότηρο λικέρ μαστίχα (ό,τι έχετε διαθέσιμο)
- 1 φακελάκι φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.
- Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαστίχα σε σκόνη (αν βάλετε λικέρ δε θα μπει εδώ).
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών (και το λικέρ μαστίχας) και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω ,σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.
Μια ιδιαίτερα αρωματική και νόστιμη βασιλόπιτα-κέικ.
Για να την ξεφορμάρετε πιο εύκολα μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι και να τη βγάλετε μαζί με αυτό,τραβώντας τις άκρες του που θα προεξέχουν.