Βασιλόπιτα με Μαστίχα Χίου και μανταρίνι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 220 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 390- 400 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml γάλα
  • χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 1 φακελάκι baking powder
  • ½ κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη ή ένα σφηνοπότηρο λικέρ μαστίχα (ό,τι έχετε διαθέσιμο)
  • 1 φακελάκι φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.
  3. Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαστίχα σε σκόνη (αν βάλετε λικέρ δε θα μπει εδώ).
  4. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών (και το λικέρ μαστίχας) και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω ,σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.

Μια ιδιαίτερα αρωματική και  νόστιμη βασιλόπιτα-κέικ.

Για να την ξεφορμάρετε πιο εύκολα μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι και να τη βγάλετε μαζί με αυτό,τραβώντας τις άκρες του που θα προεξέχουν.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.